Zlozvyky blogerů

Možnost mít vlastní stránku má kdokoliv, ale pokud ji začnete sdílet, měli byste se vyvarovat některým hrubým chybám, neboli zlozvykům, které se šíří mezi blogery jako vir. Pokud vás na něj někdo upozorní, samozřejmě konstruktivně, měli byste zapřemýšlet, jestli opravdu neděláte něco špatně. Pokud tento zlozvyk přetrvá, pravděpodobně nebudete mít takové možnosti v případě spoluprací a přijdete o mnoho čtenářů.
 lepítko na monitoru
Špatný pravopis
Není nic, co by bylo více nevzhledné, jako špatný pravopis. Text si kontrolujte klidně několikrát a pokud víte, že pravopis není vaší silnou stránkou, nechte text zkontrolovat jiné. Pokud text obsahuje mnoho chyb, obzvláště u těch, které bijí do očí, čtenář odejde a dál se o téma zajímat nebude. A nezáleží na tom, zda-li se o dané téma zajímá nebo ne.
 
Nevzhledný design a barvy
Pokud zvolíte barevný text, například červený, na modrém pozadí, text bude nepříjemný na čtení, a tudíž váš největší úspěch bude, když jej váš návštěvník vůbec začne číst. Pravděpodobně článek ale ani nedočte. Stejně tak není příliš lákavé pozorovat design, který je neuspořádaný, fotografie jsou smrsknuté a nehodí se k sobě. Někteří experti přidávají fotografie, které vůbec nesouvisí s článkem, nebo se k němu nehodí. To také není správný postup.
 růžová obrazovka tabletu
Fotografie
Kámen úrazu jsou fotografie. Nejen, že byste si měli dávat pozor na autorská práva, ale také na to, kolik fotografií do článku vložíte. Je pochopitelné, že se chcete podělit o všechny fotografie v případě, že se vám jich povede mnoho. Ale čtenář nepotřebuje koukat na stejný postoj desetkrát. Je třeba si dávat pozor i na to, aby nebyly příliš velké a nenačítaly se na stránce moc dlouho. Nikomu se nechce čekat dlouho a čtenář raději odejde, než aby čekal na načtení každého obrázku. Stejně tak si hlídejte, aby nebyly moc malé a na webu rozpixelované. Je to nevkusné a žádnému oku nic takového lahodit nebude.
Pokud se s něčím podobným na svém blogu setkáte, ihned se pokuste tento problém vyřešit, abyste zbytečně nepřišli o případné zájemce.

Publikováno v Web