Kdy povolat na výpomoc profesionální zemní práce

Nezvládám to fyzicky – většina z nás není zvyklá na tvrdou manuální dřinu, i ti, co pracují manuálně, jako jsou zahradníci, zedníci, instalatéři a truhláři mají častokrát k dispozici různé stroje a mechanismy, s nimiž jde práce lépe od ruky a odpadá velká námaha. Jestliže se takovému člověku naskytne příležitost vykopat padesát otvorů pro zabetonování sloupků pro betonový nebo pletivový plot, může z toho i onemocnět.

výkopové práce

Je to ve svahu – svažitý terén je vždy náročnější a někdy je to i nad naše síly. Veškeré práce v prudkých svazích byste měli raději svěřit profesionálům, protože se tu také mohou vyskytnout různé komplikace, například pády s náčiním ze svahu, zlomeniny a pohmožděniny atp.

Nemám na práci čas – někteří fyzicky zdatní sportovci si mohou troufnout na výkopové práce, ale nemají-li na ně čas, vyplatí se oslovit profesionály. Týká se to zejména podnikatelů či zaměstnanců kteří jsou značně pracovně vytíženi, a není pro ně problém uvolnit ze svého rozpočtu částku pro profesionální firmu.

rezavý krumpáč

Podivné podloží – máte-li podezření, že budou zemní práce https://servisvirivychvan.cz/sluzby/vykopove-prace/ probíhat s komplikacemi kvůli podloží, raději to profesionálům oznamte předem. Může se to týkat například hutného jílu, pískovcových, žulových či čedičových kamenů, opukového, vápencového nebo břidlicového lomu, stavebních sutin a navážek atp.

Sesuvy půdy – za podezřelé podloží je považován i terén, který se sesouvá ze svahu, kupříkladu písečný přesyp, což jsou oblasti třeba v okolí horního toku řeky Lužnice anebo v blízkosti rekreační lokality Máchova jezera. Sesouvající se terén je nutné zajistit pažením, a k tomu je zapotřebí potřebné vybavení. Nezkušení amatéři si s tím většinou neví rady a mohou se tu také dopustit hrubých chyb, což by je mohlo stát i život. Hlubší výkopy mohou člověka i zavalit – usmrtit anebo těžce zranit.

Publikováno v Web